Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найстаріша школа Краснограда вимагає капітального ремонту

У ході робочої поїздки до Красноградського району Михайло Добкін відвідав найстарішу школу цього міста - ЗОШ № 1 ім. Копиленка.

Будівлю школи було зведено ще в 1938 році, тому сьогодні вона вже мало відповідає необхідним вимогам проведення нормального навчального процесу. У школі відсутні харчоблок, санвузол, заняття фізкультурою проходять в непристосованому приміщенні, 650 дітей навчаються у дві зміни, тому що школа розрахована всього на 450 учнів. Про необхідної реконструкції цього закладу свідчать висновки різних експертних комісій.

"Відчувається, що в школі міцний господар, і район допомагає цьому закладу. Перш, ніж приступати в цій будівлі до ремонтних робіт, необхідно в першу чергу провести комплекс робіт, спрямованих на енергозбереження ", - зазначив Михайло Добкін.

У школі буде повністю відремонтоваий дах, змонтовані енергозберігаючі віконні склопакети, замінені внутрішні інженерні мережі, збудовано котельню на двох видах палива. Після цього в будівлі можна буде круглий рік вести ремонтні роботи. На першочергові завдання необхідно близько 10 млн грн. "Ми будемо сприяти вирішенню питання фінансування - залучати трансферти з державного бюджету і шукати кошти в обласному бюджеті", - сказав Михайло Добкін.