Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марафон безсмертя "Вклонімося великим тим рокам"

26 квітня 2010 р. у Харківській обласній бібліотеці для дітей стартував Марафон безсмертя "Вклонімося великим тим рокам", присвячений 65 річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Марафон підтримали дитячі бібліотеки м. Харкова, а також бібліотеки російських міст Курська та Бєлгорода.

Читанням та передачею від бібліотеки до бібліотеки перехідного символу марафону – "Листа у вічність" від Невідомого Солдата Великої Вітчизняної війни до наших сучасників – розпочинаються заходи кожного дня.

У хронологічній послідовності, від початку війни 1941 р. до Дня Перемоги 1945 р., постають перед читачами найбільш важливі події на фронтах та в тилу: початок війни, битва під Москвою, блокада Ленінграда, Сталінградська та Курська битви, Україна в роки війни, звільнення Харкова, міста-герої, Берлінська битва, визволення Європи від німецьких загарбників, Перемога. Демонструються кадри кінохронік, фотоматеріали, запис голосу Ю. Левітана, лунають пісні та вірші про воєнні роки. У читальних залах бібліотек розгорнуті книжкові виставки, присвячені різним етапам війни, особливу привабливість яким додають експонати із фондів Харківського історичного музею: каска, кулеметна стрічка з патронами, солдатський казанок, полковницький кітель тощо. На зустрічі із читачами завітають очевидці тих далеких подій.


Марафон тривав 7 днів. А 7 травня співробітники та читачі бібліотеки вшанують пам'ять Героя Радянського Союзу Сипало І.А., колишнього директора бібліотеки, поклавши квіти на його могилу.