Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Політична ситуація в Україні стабілізована. Віктор Янукович

У Києві відбулася прес-конференція Президента України Віктора Януковича, присвячена 50 дням з моменту його вступу на посаду. Президент повідомив, що за цей час була сформована чітка вертикаль влади і стабілізована політична ситуація в Україні, створена політична структура, яка чітко реагує на всі зміни в економіці. За його словами, була повністю вивчена ситуація в країні, і стало ясно, в якій катастрофічної ситуації перебуває економіка. Погіршуючим фактором стало зростання політичного тиску на економічну сферу.

"Останні 2 роки уряд країни не підпорядковувався ні президентові, ні Кабінету Міністрів, він лише обслуговував інтереси однієї політичної сили. Незавершені реформи посилили кризу", - заявив Віктор Янукович.
За його словами, за 2009 рік в Україні відбулося падіння ВВП на 15%, а виробництва – на 22%. У порівнянні із сусідніми країнами українська економіка впала: щодо Польщі - в 15 разів, Білорусі - 8-9 разів, Росії - 5 разів. Обсяги будівництва і купівельна спроможність населення зменшилися в 2 рази, дефіцит бюджету склав понад 100 млрд. грн., гривня знецінилася в 1,5 рази, золотовалютний запас знизився в 3 рази, а в Аграрному фонді не дорахувалися 333 тис. тонн зерна які проходять за документами. Став збитковим НАК "Нафтогаз України", а бюджетні гроші розкрадалися, - зазначив Президент.
"Ключовим завданням по виходу з кризи був пошук шляху зниження ціни на газ, і нам це вдалося", - підкреслив Віктор Янукович.