Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

21 квітня стане знаковим днем для всіх прикордонних регіонів Росії та України. Михайло Добкін

21 квітня стане знаковим днем для всіх прикордонних регіонів Росії та України. Михайло Добкін

"Упевнений, цей день стане знаковим для всіх прикордонних регіонів Росії і України, тому що саме з 21 квітня 2010 року розпочнеться відлік нової історії наших стосунків", - заявив сьогодні в ході зустрічі керівників прикордонних областей Росії та України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами в прикордонній співпраці вже був період "прориву": "за чотири роки - з 2001-го по 2004-й, була, по суті, сформульована концептуальна модель розвитку російсько-українського прикордоння, і завдяки зусиллям наших областей прикордонне співробітництво фактично стало сприйматися в якості базового рівня міждержавних стосунків Росії та України". "На жаль, "заморозки", що настали в 2005 році, так і не дали цим брунькам розквітнути. Однак ця сторінка стосунків між нашими державами вже перегорнута. Ми знову можемо рухатися вперед", - підкреслив Михайло Добкін.

Він зазначив, що тепер можна ставити перед собою якісно нові завдання, виходячи ситуації, яка об'єктивно змінилася за останні п'ять років. "І Росія, і Україна бачать своєю стратегічною метою модернізацію економіки. Переконаний, що прикордоння, з його потужним потенціалом кооперації, значною сукупною інвестиційною ємністю і можливістю постійного обміну найкращими практиками через механізм єврорегіонів, має всі можливості стати локомотивом цього процесу", - підкреслив голова ХОДА.

Теги