Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська обдержадміністрація працює над збереженням культурної та історичної спадщини

Харківська обдержадміністрація працює над збереженням культурної та історичної спадщини

Зокрема, до 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні в Харкові і області була проведена робота з відновлення меморіальних комплексів, місць поховань і пам'ятників ВВВ. У майбутньому, можливо,буде реалізована програма з увічнення пам'яті видатних культурних діячів України.

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, у свій час головне міське кладовище, на якому поховано багато видатних харків'яни,знаходилося на місці нинішнього Молодіжного парку. На початку 70-х рр. ХХ ст. це кладовище було безжально знищено, а прах багатьох людей перепоховали на 2-му і 13-му цвинтарях.

«За нашою інформацією, іноді прах не переносили, а просто встановлювали на цих цвинтарях могильні плити. Це наша історія, і це пам'ять про тих людей, які прославляли Харків. Існувала ідея відновити ці могили, тим більше, що багато хто з них були справжніми високохудожніми творами, і зробити маршрут такими місцями, як це є у Франції, Росії та інших країнах.

Якщо охопити також область, так як деякі наші видатні земляки поховані за межами Харкова, я готовий приступити до такої роботи », - підкреслив Михайло Добкін.