Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роботу ради та виконавчого комітету прикордонних областей буде реанімовано

Роботу ради та виконавчого комітету прикордонних областей буде реанімовано

Запущено процес відновлення роботи ради та виконавчого комітету прикордонних областей України та Росії. 11 червня в Білгороді це питання обговорять представники державної і регіональної влади обох країн.

Про це на прес-конференції 9 червня повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

«В останні п'ять років ні рада, ні виконком не працювали, вони збереглися юридично, але ніяка робота не проводилася. Сьогодні реанімується діяльність і ради, і з виконавчого комітету, вже підібрана кандидатура керівника виконкому, людини, яка буде генерувати ідеї і вносити пропозиції. Це буде стосуватися всіх сфер нашого життя - і житлово-комунального господарства, і гуманітарної сфери, і звичайно ж, економічних питань », - сказав він.

Голова Харківської області підкреслив, що співпраця прикордонних областей принесе користь економіці обох країн, оскільки Росія і Україна ще з часів Радянського Союзу тісно пов'язані між собою.

«Колись на прикордонні області, які входять до цієї ради, доводилося 65% всього промислового потенціалу Радянського Союзу. Ви уявляєте, яка це була потужна організація. Всередині неї були, є і, я впевнений, будуть ще довго зберігатися системи кооперації між підприємствами. При цьому у нас автомобільні та залізничні шляхи інтегровані, є можливість спокійно спілкуватися на одній мові, що теж важливо для бізнес-клімату. Також у нас схоже законодавство і, на жаль, схожі проблеми - корупція, складнощі з отриманням дозволу на будь-який вид діяльності, проблеми з оформленням землі - з усім цим зараз стикається будь-який підприємець як в Україні, так і в Росії », - розповів Михайло Добкін .

Згідно з попередніми домовленостями, яких досягли в Харкові Президент України Віктор Янукович і Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв, на території прикордонних областей буде створено спеціальний інвестиційний режим із спрощеним оподаткуванням і переміщенням товарів для українсько-російських підприємств з рівною часткою капіталу.