Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рішення проблеми заборгованості по зарплаті має бути ефективним не тільки для людей, що працюють на них, але й для економіки. Михайло Добкін

Рішення проблеми заборгованості по зарплаті має бути ефективним не тільки для людей, що працюють на них, але й для економіки. Михайло Добкін

Коментуючи доручення прем'єр-міністра України Миколи Азарова погасити заборгованість із зарплати в Україні, голова ХОДА зазначив, що механізми його виконання можуть бути різними: випуск цінних паперів та отримання кредитних ресурсів під них, державні гарантії під зовнішні позики; субвенція з державного і обласного бюджету.

«Третій варіант - найбільш неправильний, тому що погашення заборгованості по зарплаті не бюджетникам, а промисловцям, є нічим іншим, як вимиванням грошей, які могли б бути спрямовані на розвиток», - зазначив голова ХОДА.

За його словами, 300 млн. грн., які в минулому році Юлія Тимошенко, перебуваючи на посаді прем'єр-міністра, перерахувала харківським підприємствам на погашення заборгованості по заробітній платі, потрібно було направити на модернізацію виробництва, зниження собівартості продукції, що дало б економічний ефект і дозволило підприємству заробити.

«З одного боку, гроші були використані правильно, з іншого - без користі для економіки. Не може держава постійно фінансувати огріхи менеджменту своїх підприємств: від них потрібно або позбутися, виставивши їх на приватизацію, або реорганізовувати або закривати. Залишати їх у такому вигляді як зараз неправильно, тому що тоді ми будемо приречені постійно бути жебраками. Я впевнений, що рецепт вирішення цієї проблеми є, і буде він максимально ефективний для економіки, а не тільки для тих людей, які зобов'язані одержати заробітну плату »,- Зазначив Михайло Добкін.