Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина відзначить Всесвітній День донора

Харківщина відзначить Всесвітній День донора

14 червня з нагоди Всесвітнього Дня донора Харківський обласний центр служби крові проведе урочисте вручення посвідчень «Почесного донора України». Також центром передбачені заходи: вручення «Карток донорів України» у відділеннях трансфузіології; організація виставки плакатів та наглядної агітації з питань донорства; виступи фахівців служби крові у внз з метою пропаганди донорства серед молоді; виступи провідних фахівців служби крові в ЗМІ; розповсюдження наглядної агітації серед населення; святковий концерт для донорів та працівників служби крові.

Всесвітній День донора крові відзначається у світі 14 червня. Рішення про його проведення прийняли у травні 2005 року на 58 сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я в Женеві. Ініціаторами проведення Всесвітнього дня донора виступили міжнародні організації, які закликають до добровільної та безкоштовної здачі крові: Всесвітня організація охорони здоров’я, Міжнародна федерація Червоного хреста та Червоного півмісяця, Міжнародна федерація організацій донорів крові і Міжнародне товариство по переливанню крові.
Сьогодні 2250 мешканців Харківської області мають престижне звання Почесного донора України, яке надається особам, що здали 40 максимальних доз крові або 60 доз плазми.

Теги