Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові може зявитися Центр ядерної медицини

У Харкові може зявитися Центр ядерної медицини

Після того, як запрацює новітня наукова установка, про яку йшла мова на переговорах між представниками американської делегації та керівництвом Харківської області, в Харкові з'явиться можливість для розвитку ядерної медицини.

Установка, про яку йде мова, може виробляти практично всі використовувані в медицині ізотопи, що дозволить відкрити в Харкові Центр ядерної медицини.

Як розповів після закінчення переговорів в ННЦ «ХФТІ» заступник генерального директора інституту Володимир Чижов, поки що в Україні немає жодного такого центру, хоча у світі вони працюють уже в досить великій кількості.

На даний момент на етапі будівництва знаходяться два таких об'єкти - в Києві і Донецьку, а після того, як буде запущена нова установка, центр ядерної медицини можна буде відкрити і в Харкові.

«За допомогою ядерної медицини проводиться діагностика і лікування безлічі складних захворювань. Зокрема, мова йде про хвороби хребта та спинного мозку, онкологічні захворювання, інсульти », - розповів Володимир Чижов.

За його словами, переговори, в результаті яких у Харкові планують отримати установку, ще не закінчені, але обидві сторони сподіваються на позитивний результат. Ескізний проект наукової установки, яка стане локомотивом ядерної медицини в Харкові, вже розроблений, а для повної реалізації цього проекту потрібно від двох до чотирьох років.