Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові зроблено ще один крок з реалізації домовленостей між Віктором Януковичем і Бараком Обамою

У Харкові зроблено ще один крок з реалізації домовленостей між Віктором Януковичем і Бараком Обамою

8 червня з візитом у Харкові перебуває делегація зі Сполучених Штатів Америки на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джоном Теффтом. Американські дипломати і чиновники зустрілися з керівництвом Харківської області, а також відвідали ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут».

Як зазначив після закінчення візиту до інституту голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, у Харкові сторони обговорювали практичні питання реалізації домовленостей, досягнутих на найвищому державному рівні.

«Переговори ще не завершені. Найголовніше, що йде реальна робота з реалізації домовленості між двома президентами - Президентом України Віктором Януковичем і Президентом США Бараком Обамою. Після передачі високозбагаченого урану в Харкові з'явиться сучасне обладнання, яке дозволить і далі розвивати нашу фундаментальну науку», - сказав він.

Пан Теффт в свою чергу подякував Михайлові Добкіну за теплий прийом і підкреслив, що переговори будуть пордовжуватися.

«Зараз йдуть переговори, засновані на домовленості Президента США Барака Обами і Президента України Віктора Януковича, досягнутих у квітні цього року на ядерному саміті. Переговори тривають, і про результат можна будуть говорити пізніше», - зазначив пан посол.