Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільське господарство стане однією з стратегічних галузей української економіки

Сільське господарство стане однією з стратегічних галузей української економіки

Українську економіку потрібно орієнтувати на кілька стратегічних галузей, яким буде приділятися максимальна увага з боку держави. Сільське господарство може стати одним з таких локомотивів національної економіки.

Про це в ефірі програми «Зворотний зв'язок» повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

«Якщо економіка нашої країни не буде переорієнтована на ті види діяльності, які можуть дати максимальну користь країні і, як локомотив, витягти за собою менш рентабельні і привабливі галузі нашої економіки, то буде дуже складно домогтися виконання тих завдань, які ставить президент. Я впевнений, що серйозні економічні реформи на всіх рівнях приведуть до того, що в нашій країні буде обрано два-три основних напрямки, і максимальні зусилля, а також концентрація фінансового та інтелектуального потенціалу буде зосереджена саме в цих галузях. Я не сумніваюся, що одним з таких пріоритетів буде сільське господарство », - сказав Михайло Добкін.

Також він підкреслив, що на даному етапі розвитку української економіки сільське господарство знаходиться в занепаді, хоча економічний потенціал цієї галузі величезний.

«Я впевнений, що українське село здатне не просто прогодувати нашу країну, а й шляхом продажу за кордон високоякісної і натуральної продукції може дати великий прибуток і самим господарствам, і державному бюджету», - зазначив голова обласної державної адміністрації.