Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові буде створено авіаційний хаб

У Харкові буде створено авіаційний хаб

У Харкові планується створити великий авіаційний хаб, який стане перевалочним пунктом між східною Європою та Азією.

Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні паном Лі Тернером.

За його словами, створення хаба стане наступним етапом розвитку харківського аеропорту після того, як він на повну силу запрацює після реконструкції.

«Харків стоїть на шляху величезної кількості континентальних рейсів, і всі азійські напрямки проходять через нас. Тому є сьогодні така ідея, щоб з країн Східної Європи, колишнього Радянського Союзу авіарейсами звозити людей до Харкова, і звідси робити переліт до Китаю та інших далеких країн. Це дуже серйозний сегмент ринку авіаперевезень, але у Харкова є в цьому плані переваги: економічно багатьом авіаперевізникам буде вигідніше через Харків відправляти людей. Через нас на добу проходить понад 600 рейсів, тож будемо намагатися максимально ефективно використовувати своє географічне положення», - розповів Михайло Добкін.