Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківських музейників привітали із професійним святом

Харківських музейників привітали із професійним святом

Відзнаки начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова та Департаменту культури і туризму отримали працівники музеїв області.

Урочиста церемонія проходила у Театрально-концертному центрі. 

Директор Департаменту культури і туризму Харківської ОВА Едуард Павленко зазначив, що для України цей день виходить далеко за межі професійного свята й має загальнонаціональне значення, адже здатність зберігати та збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і духовний розвиток нації.

«Саме завдяки самовідданій праці музейних працівників, які попри небезпеку, постійні обстріли залишались на місцях та робили все можливе та неможливе, були врятовані історично значущі колекції та безцінні предмети культурної спадщини» - підкреслив Едуард Павленко.

За вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи, збереження історико-культурної спадщини українського народу, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Міжнародного дня музеїв грамоти та подяку голови ХОВА отримали 25 музейних працівників. Почесною грамотою Департаменту культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації нагородили 11 фахівців музейної справи та 2 колективи. Зі списком нагороджених можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, що до Міжнародного дня музеїв у вестибюлі Театрально-концертного центру одночасно працювали виставки п’яти музеїв Харківщини: Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди, Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова, Харківського художнього музею, Художньо-меморіального музею І.Ю. Рєпіна та Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва».

Більше фото