Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міноборони замовить українські танки «Оплот» для ЗСУ

Міноборони замовить українські танки «Оплот» для ЗСУ

Про це під час візиту до Харківської області сказав Міністр оборони України Олексій Резніков.

Поїздка відбулася спільно з головою Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександром Завітневичем і директором Державного концерну «Укроборонпром» Юрієм Гусєвим та за участі очільника Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим.

Зокрема, в ході робочого візиту Міністр оборони провів тестування танку «Оплот».

«Я переконаний, що в танковій коаліції у перших рядах повинен бути саме український танк, як-от БМ «Оплот». На фронті обов’язково має бути броньований кулак, адже найголовніша цінність – це збереження життя наших захисників і захисниць. Щоб вони могли захищати нас, щоб вони не втрачали своє здоров’я, їм потрібна броньована техніка. Я люблю кухню і музику різних народів світу, але в промисловості я залишаюся промисловим українопротекціоністом. Саме тому ухвалено рішення, що МОУ замовить у «Укроборонпрому» для українського війська «Оплоти», – сказав міністр.

Окрім того в межах візиту Міністр нагородив відзнаками співробітників одразу декількох підприємств «Укроборонпрому» за внесок в обороноздатність України. Він зазначив, що «Укроборонпром» є надійним партнером на шляху до перемоги.

«Перші місяці повномасштабного вторгнення Україна вистояла завдяки героїзму Сил безпеки та оборони України, а також безперервній роботі підприємств «Укроборонпрому». Адже перші зразки важкого західного озброєння Україна почала отримувати лише наприкінці минулорічної весни. Наше завдання – це спільно з країнами-партнерами забезпечити постійне збільшення обсягів виробництва та ремонту усіх видів озброєння та військової техніки – і кожного дня ми, державний оборонно-промисловий комплекс, спільно з Міноборони робимо все можливе для наближенням нашої перемоги», – відзначив Генеральний директор «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

Також відбулася робоча зустріч із головою Харківської ОВА. Олег Синєгубов наголосив, що для регіону дуже важлива підтримка Міноборони, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості та «Укроборонпрому».

«Захисники, які зараз перебувають на лінії оборони Харківщини, щодня впевнено тримають свої позиції і завдають удари ворогу у відповідь. Ми допомагаємо нашим військовим гуманітарною допомогою та необхідним обладнанням. Робимо все, щоб наблизити Перемогу», – зазначив Олег Синєгубов.