Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОВА відбулася зустріч з представниками техаської благодійної організації «Elevate Ukraine»

У ХОВА відбулася зустріч з представниками техаської благодійної організації «Elevate Ukraine»

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну «Elevate Ukraine» надає Харківщині Старлінки, аптечки первинної допомоги, продукти харчування та інше. Наразі благодійна організація планує розширити свою діяльність в регіоні.

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОВА Андрій Пожидаєв і виконуючий обов’язки директора Департаменту цифрової трансформації регіону ХОВА Віталій Шапірко обговорили з міжнародними партнерами співпрацю в гуманітарній сфері.

«Дякуємо за всю допомогу, яки ви передавали. Сьогодні серед головних викликів для нас – це розмінування. Наразі Харківська область є однією з найзабрудненіших вибухонебезпечними предметами. Тому дуже важливо використовувати спеціальну техніку для розмінування, щоб якомога швидше очищати території та не піддавати небезпеці життя наших громадян», – зазначив Андрій Пожидаєв.

Спільно з американськими волонтерами також обговорили відновлення надання адмінпослуг. Як наголосив Віталій Шапірко, багато приміщень ЦНАПів постраждало під час обстрілів, а техніку викрали або пошкодили окупанти. Наприклад, в області уже налагоджують виїзди мобільних офісів, але цю роботу необхідно продовжувати.

«У зв’язку з великою кількістю деокупованих територій ваша допомога у налагодженні зв’язку є пріоритетною. Адже ті Старлінки, які надходили від вашої благодійної організації, дозволяють пришвидшити темпи відновлення деокупованих громад», – сказав Віталій Шапірко.

Представник «Elevate Ukraine» Джеррі Фокс зазначив, що в Україні організація вирішила сфокусуватися на допомозі саме Харківському регіону.

«Коли розпочалося повномасштабне вторгнення рф, дуже багато людей хотіли хоч щось зробити для вашої країни. Тож ми вирішили відкрити власну благодійну організацію, щоб підтримати українців у їхній боротьбі за свободу», – додав Джеррі Фокс.

Окрім того, «Elevate Ukraine» співпрацює з командою українських волонтерів, які вивозять людей із прикордонних територій, а також доставляють необхідні речі тим, хто залишився там жити.

«Зараз ми хочемо розширити нашу співпрацю. Саме тому ініціювали сьогоднішню зустріч, щоб напряму почути про нові потреби регіону. А це і техніка для розмінування, і нове комп'ютерне обладнання для працівників різних служб», – зауважив член правління «Elevate Ukraine» Раду Філіп.