Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віта Ковальська відвідала Борівську громаду в межах робочої поїздки

Віта Ковальська відвідала Борівську громаду в межах робочої поїздки

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступниця Віта Ковальська провела особистий прийом жителів деокупованої Борової та навколишніх населених пунктів.

Серед першочергових проблем, з якими стикаються люди на звільнених з російської окупації територіях, – значне мінування. 

«Щодо необхідності розмінування говорили з представниками трьох великих сільгосппідприємств Борівщини. Якби не російська агресія, вони б уже розпочали польові роботи. Однак їхні угіддя засіяні не пшеницею, а численними ворожими мінами. Знаходитимемо рішення, як допомогти цим агропідприємствам», - зазначила Віта Ковальська.

Так само доопрацьовують питання соціальних виплат. Зокрема, як зауважила заступниця начальника ХОВА, необхідно вдосконалити виїзну роботу Пенсійного фонду та виплати субсидій. Щодо останнього вже є рішення – за тиждень у Боровій відкриється місцеве відділення «Ощадбанку», а також збільшиться кількість банкоматів в Ізюмі. 

Крім цього, Віта Ковальська поговорила з родинами щодо можливості відправити на оздоровлення 150 борівських дітей. Були й приватні звернення. Одне з них – від чоловіка, який пережив російський полон. 

«На щастя, він зміг повернутися додому, проте окупанти знищили всі його документи. Обов’язково сприятимемо тому, щоб цей сміливий українець якнайшвидше знов отримав паспорт громадянина України», - сказала заступниця начальника обласної військової адміністрації. 

Також у межах поїздки вона відвідала Піско-Радьківський психоневрологічний інтернат. Нині там проживає 120 людей. Заклад пережив російську окупацію і навіть певний час був прихистком для підопічних пошкодженого ворожими обстрілами Оскільського інтернату, поки не з’явилася можливість для їх безпечної евакуації. Сьогодні інтернат у Пісках-Радьківських забезпечений усім необхідним, люди перебувають у нормальних умовах.

Більше фото дивіться в галереї.