Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Харнам зустрівся з чеськими волонтерами

Михайло Харнам зустрівся з чеськими волонтерами

За дорученням керівника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова заступник начальника ХОВА Михайло Харнам провів зустріч із представниками чеської організації «Post Bellum».

На заході були присутні директор «Post Bellum» Мікулаш Кроупа та керівник-координатор фонду допомоги Україні «Post Bellum» Мартін Оцкнехт.

Михайло Харнам подякував за допомогу для Харківського регіону та особистий візит керівництва чеської організації.

«Сподіваємося на подальшу співпрацю і готові для цього зробити все, що залежить від обладміністрації. Сьогодні в регіоні є багато великих потреб. Тож допомога для нас є дуже цінною», – зазначив заступник начальника ХОВА.

Як розповів Мікулаш Кроупа, за посередництва чеського посольства в Україну вже переправили 15 тисяч бронежилетів, сотні дронів, а також медикаменти для потреб військових.

«Ми тісно контактуємо з командуванням різних відділень, яким віддаємо прилади нічного бачення та різну оптичну техніку. Нині у Харківську область привезли кілька броньованих «швидких», наповнених гуманітарною допомогою. Ми готові оперативно співпрацювати, у нас вже є напрацьовані маршрути, як доставити допомогу в потрібну точку», – підкреслив директор «Post Bellum».

Мартін Оцкнехт додав, що допомогу для їхнього фонду вже надали понад 50 тисяч громадян Чеської Республіки. Він також зауважив, що чехи продовжать підтримувати Україну, оскільки сприймають цю війну як агресію росії проти Європи.