Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У межах кампанії «Гвардія Наступу» на Харківщині триває набір до штурмової бригади «Лють»

У межах кампанії «Гвардія Наступу» на Харківщині триває набір до штурмової бригади «Лють»

До воєнізованого підрозділу поліції нового зразка «Лють» входять два штурмові полки, батальон особливого призначення, артилерійський полк і рота спеціальних операцій.

Як розповів заступник начальника управління кадрового забезпечення, начальник відділу комплектування ГУ НПУ в Харківській області Андрій Матвієнко, арсенал бригади «Лють» містить бронетехніку, артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння.

«Основні завдання підрозділу співпадають із завданнями Збройних сил України – знищення російських окупантів та звільнення наших територій від загарбників. На добровольців будуть покладені обов'язки із зачистки територій та штурмові завдання із забезпеченням легкою броньованою технікою, артилерією та мінометними розрахунками у взаємодії із ЗСУ, Нацгвардію та іншими силами оборони України», – розповів Андрій Матвієнко.

За його словами, відбір добровольців відбувається за критеріями, визначеними Законом України «Про Національну поліцію».

«Ми не залучаємо до «Гвардії Наступу» громадян, які притягувалися до кримінальної відповідальності та які не пройшли військово-лікарську комісію й непридатні до служби в поліції. Також є вікові обмеження: до лав підрозділу можуть долучитися кандидати віком до 55 років», – пояснив Андрій Матвієнко.

Тренінг кандидатів буде організовано у визначених центрах підготовки, зокрема із залученням інструкторів ЗСУ та осіб, які мають достатній бойовий досвід. Підготовка може тривати до двох місяців.

«Грошове забезпечення добровольців штурмової бригади «Лють» здійснюється за рахунок державного бюджету. Заробітна плата складає приблизно від 26 тисяч гривень плюс «бойові». При виконанні бойових завдань зарплата може сягати 126-130 тисяч гривень на місяць. Щодо забезпечення амуніцією, бойовим комплектом, військовим спорядженням, автомобілями та паливом – все за рахунок Національної поліції України. Також передбачено виплату страхових сум залежно від втрати працездатності», – уточнив Андрій Матвієнко.

Він наголосив, що залучення до бригад «Гвардії Наступу» відбувається виключно на добровільній основі, і найголовніше для кандидатів – мати досвід, мотивацію та бажання підтримати сили оборони України в боротьбі з ворогом.

Нагадаємо, долучитися до бригад «Гвардії Наступу» можна у 8 Центрах надання адміністративних послуг Харківщини та обласного центру або заповнивши анкету онлайн за посиланням.