Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Маємо чергові трагічні випадки травмування на вибухонебезпечних предметах», – Євген Іванов в ефірі «Єдиних Новин»

«Маємо чергові трагічні випадки травмування на вибухонебезпечних предметах», – Євген Іванов в ефірі «Єдиних Новин»

13 лютого у Балаклійському районі на ворожій міні підірвався 47-річний працівник «Харківобленерго». Чоловіка госпіталізували.

Про це та оперативну ситуацію в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

«Харківщина залишається найбільш забрудненим регіоном України. Здебільшого, трагічні випадки трапляються на деокупованих територіях регіону. Бійці ДСНС проводять розмінування, але роботи додають й нові обстріли», – зазначив Євген Іванов.

Впродовж останньої доби окупанти обстріляли близько 10 населених пунктів Куп’янського та Чугуївського районів. Напередодні, в результаті чергового удару по Вовчанську, поранень дістав 47-річний чоловік. Його ушпиталізували.

«Ці населені пункти окупанти обстрілюють щодня. Можна сказати, що з 24-го лютого у нас нема жодного тихого дня, особливо в Куп’янському районі, Вовчанську – частині Чугуївського району. Вони щоденно зазнають обстрілів», – додав Євген Іванов.

Харківською обласною військовою адміністрацією проводиться добровільна евакуація із населених пунктів, що системно потерпають від ворожих ударів. Наразі близько 800 місцевих жителів зголосилися виїхати.

«Ми отримуємо такі запити та реагуємо на них, але їх значно менше, ніж восени. Якщо говорити про Куп’янський район, то люди там налаштовані патріотично і не бажають полишати своє рідне місто, свої рідні села», – зазначив Євген Іванов.

Нагадаємо, що в регіоні триває гуманітарне розмінування. За увесь період робіт, піротехніки знешкодили майже 51 тисячу вибухонебезпечних предметів. Жителів регіону закликають пересуватися перевіреними шляхами та уникати пересування лісами, лісосмугами і полями. У разі виявлення невідомого предмету, в жодному разі не чіпати його. При таких знахідках звертатися до ДСНС чи Нацполіції.