Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвиток освіти на Харківщині є одним із пріоритетних напрямків – Олег Синєгубов

Розвиток освіти на Харківщині є одним із пріоритетних напрямків – Олег Синєгубов

На Харківщині працює 631 школа та 257 дитячих садків. В окупації лишаються 5 дитсадочків та 8 шкіл.

Відновлено дистанційне навчання у комунальних закладах «Балаклійська спеціальна школа» та «Куп’янська спеціальна школа».

«Питання освіти для нас лишається надважливим. 240 тисяч дітей зараз здобувають освіту онлайн. Ми продовжуємо виконувати всі вимоги Міністерства освіти і науки України та маємо поступово готувати навчальні заклади до традиційного офлайн-формату, але тільки коли це буде безпечно», – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

У 3 школах регіону будують модельні укриття. Серед них «Люботинський мистецький ліцей «Дивосвіт». Наразі там підготовлено котлован.

«Зараз відпрацьовується питання щодо підготовки проєктно-кошторисної документації з облаштування бомбосховищ в інших 8 закладах загальної середньої освіти обласного підпорядкування», – додав директор Департаменту науки і освіти Харківської ОВА Олексій Литвинов. 

Також ремонтують пошкоджені ворожими обстрілами школи. У будівлях замінюють вікна, крівлю, відновлюють комунікації. Завершені роботи на 18 об’єктах – 13 із них на деокупованих територіях області. 

«Наразі Європейська комісія спільно з Офісом Президента та Урядом України, розпочали програму з відновлення закладів освіти. До цієї програми увійшли 104 школи Харківської області. Із них 9 шкіл обласного підпорядкування, 84 школи Харкова, 3 школи Харківського та 8 шкіл Чугуївського районів. Начальникам районних військових адміністрацій необхідно підготувати проєктно-кошторисну документацію, аби почати роботу по цій програмі», – зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська. 

Нагадуємо, міжнародні партнери підтримують учнів та освітян регіону. В ЮНІСЕФ передали 583 ноутбуки для дітей та 713 хромбуків вчителям, ЮНЕСКО надали 5182 ноутбуки, організації Республіки Кореї зібрали 1367 планшетів та близько 1000 планшетів надала компанія Apple.