Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителям деокупованої Харківщини передали буржуйки від Фундації Олени Зеленської

Жителям деокупованої Харківщини передали буржуйки від Фундації Олени Зеленської

Харківська область отримала 60 буржуйок від Фундації першої леді України Олени Зеленської. Печі розподілили між деокупованими громадами, в яких – найскладніша ситуація з опаленням.

За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, по 30 буржуйок передали до Вовчанська та Куп’янська.

«29 грудня біля нашого дому влучив ворожий снаряд. Газопровід просто знищено, тож ця буржуйка – справжній порятунок. Тепер зможемо і обігрітися, і приготувати їжу», - ділиться жителька Куп’янська Жанна Кульдебаєва.

Щоб отримати таку піч, жителям Вовчанської та Куп’янської громад необхідно звернутися до районної або міської військової адміністрації.

«Наше завдання – докласти максимум зусиль, аби жителі Харківщини були забезпечені усім необхідним. Особливо на деокупованих територіях», - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Нагадаємо, що Харківщина отримала близько 500 кубічних метрів деревини від «Укрзалізниці» на потреби населення. Дрова також мають доправити до Вовчанська та Куп’янського району.