Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині запрацювало регіональне представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

На Харківщині запрацювало регіональне представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зауважив, що головним завданням нового представництва є допомога родинам і близьким захисників і захисниць України, які потрапили до полону або зникли безвісти.

Формат роботи регіонального представництва Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими – Консультаційного центру Східного регіону охоплюватиме широкий спектр питань. Усі послуги в закладі будуть надаватися безкоштовно.

«Ми провели багато нарад перед відкриттям, аби узгодити необхідні технічні питання, попіклувалися про те, щоб тут працювали високопрофесійні спеціалісти. Робота Центру триватиме не лише до нашої перемоги, але й після неї. Доки це буде необхідно», — сказав Олег Синєгубов.

За словами начальника ХОВА, регіональний Центр поширює свою діяльність на Харківську, Полтавську, Луганську, Донецьку, Запорізьку і Дніпропетровську області. Установа працюватиме за принципом «єдиного вікна».

«Людям більше не потрібно буде збирати довідки по військових частинах, витрачати час і сили на черги. Кожен відвідувач Центру зможе прийти, написати заяву або звернення і далі свою роботу виконуватимуть співробітники-консультанти, яких сюди делегували всі державні служби», — зауважив Олег Синєгубов.

Керівник Консультаційного центру Східного регіону Сергій Чебишев розповів, що у день відкриття, 23 грудня, фахівці провели 10 консультацій та призначили кілька зустрічей. За його словами, така інтенсивність відвідувачів показує, наскільки Центр потрібен людям.

«До нас можуть звертатися родини військовополонених та близькі людей, які вважаються зниклими безвісти. Після першого звернення до Центру ми надамо всю потрібну інформацію та юридичні консультації. Крім цього, радимо родинам військовослужбовців, як діяти в разі потрапляння їх близької людини до ворожого полону. Також надаємо консультації щодо соціальних виплат, на які мають право родини полонених або зниклих безвісти», — розповів Сергій Чебишев.

Звернутися до Консультаційного центру Східного регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими можна за телефоном 0 800 300 176 або на e-mail: koord.center.kharkiv@gmail.com.