Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов зустрівся із керівниками Товариства Червоного Хреста України

Олег Синєгубов зустрівся із керівниками Товариства Червоного Хреста України

Начальник ХОВА подякував Товариству за співпрацю й відзначив, що спільними зусиллями значна допомога була надана жителям деокупованих територій.

«Щодня громади отримують генератори, продукти харчування та іншу допомогу. Цю роботу ми маємо продовжувати, координувати її й розставляти потрібні акценти», - зазначив керівник ХОВА.

Також Олег Синєгубов акцентував увагу на посиленні роботи з разових виплат коштів на деокупованих територіях за допомогою «Укрпошти».

Президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук назвав Харківську область пріоритетною для підтримки населення звільнених громад, особливо щодо подальшого забезпечення продуктами та ліками. 

«Ми продовжимо допомагати владі боротися з гуманітарною кризою – це наш обов’язок. Всю нашу діяльність ми зацікавлені проводити в тісній координації з ХОВА», - підкреслив Микола Поліщук.

Говорячи про подальші кроки, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко відзначив, що крім стандартної діяльності із забезпечення першочергових потреб українців, організація зосередиться також на питаннях відбудови зруйнованої інфраструктури та реабілітації постраждалих громадян.

«На це піде певний час, але ми будемо активно діяти за цими напрямками і Харківщина однозначно буде фокусом цієї діяльності», - сказав Микола Доценко.

Довідка. За даними Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, з початку війни було надано продуктову допомогу майже 2 млн людей, засоби гігієни отримали 1,5 млн осіб, медичні засоби – 200 тис. Також сотні тисяч людей отримали психосоціальну підтримку та навчилися надавати першу допомогу.