Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Лише за грудень з Куп’янської громади евакуювали 290 людей – Олег Синєгубов

Лише за грудень з Куп’янської громади евакуювали 290 людей – Олег Синєгубов

Через постійні обстріли окупантів проводиться евакуація з Куп’янської територіальної громади. Про це повідомив під час ефіру національного марафону «Єдині новини» начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Зокрема, за грудень звідти евакуювали вже 290 людей.

«Ще 50 заявок на евакуацію перебувають у роботі. Там кожного дня тривають обстріли, тому маємо руйнування домогосподарств і технічних будівель. У таких умовах проживати дуже небезпечно», – сказав очільник області.

Окрім цього, він зазначив, що продовжуються роботи з відновлення теплопостачання в тих населених пунктах, де через ворожі обстріли та зруйновану інфраструктуру досі неможливо було подати тепло. 

«На сьогодні вже повністю відновлено теплопостачання в помешканнях жителів селища Слобожанське Чугуївського району. Це дуже важливо, адже без опалення після російських обстрілів залишалося близько 15 тисяч людей. У селищі на 90% – централізоване опалення», – прокоментував Олег Синєгубов. 

Триває відновлення електро- та газопостачання. Днями було повернено газопостачання у понад 700 будинків у селах Капитолівка, Бугаївка, Куньє та Липчанівка Ізюмського району. Також отримали газ більш ніж 200 родин у прикордонній з рф Козачій Лопані та понад 120 – у Куп‘янську.

«Роботи з відновлення пошкодженої ворогом критичної інфраструктури деокупованих районів Харківщини тривають без зупинки. Кілька населених пунктів Ізюмської громади ми підключили до електроенергії, ще в двох селах після дозволу саперів розпочнемо роботи», – розповів начальник Харківської ОВА. 

Олег Синєгубов вкотре закликав жителів Харківщини економно використовувати електроенергію, аби система працювала стабільно. Крім того, він додав, що окремо відбувається комунікація з підприємствами, які також суттєво обмежують використання електроенергії.