Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов зустрівся з представниками Офісу ООН з координації гуманітарних питань

Олег Синєгубов зустрівся з представниками Офісу ООН з координації гуманітарних питань

Під час заходу обговорили підготовку до зими на деокупованих територіях, забезпечення населення гуманітарною допомогою, зокрема, продуктами харчування, медикаментами.

Як зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов, подібні координаційні зустрічі необхідно зробити плановими. Таке спілкування буде більш практичним і ефективним на місцях.

«Спільно ми маємо забезпечити всім необхідним населення на деокупованих територіях, оскільки певна кількість людей не планує виїздити зі своїх осель. Зокрема, постає питання щодо придбання генераторів, паливної деревини та інших засобів обігріву. Крім того, усе-таки продовжуємо говорити про евакуацію на Куп'янському і Дворічанському напрямках», – сказав очільник області.

Спеціаліст з гуманітарних справ Організації Об'єднаних Націй Мака Хазалія розповіла, що вони вже збирають інформацію щодо потреб у деокупованих громадах.

«Минулого тижня відбувся візит до Ізюма, Куп'янська та Вовчанська. Плануємо долучитися до забезпечення гуманітарних потреб цих населених пунктів. Ми безпосередньо поговорили з містянами, щоб краще розуміти їхні потреби», – зазначила Мака Хазалія.

Також на зустрічі були присутні волонтерські організації Харківщини, які з перших днів війни і надалі продовжують допомагати людям, максимально забезпечуючи нагальні потреби.