Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Як отримати грошову допомогу від американської благодійної організації HIAS

Як отримати грошову допомогу від американської благодійної організації HIAS

Постраждалі від воєнних дій у населених пунктах Харківської області можуть отримати фінансову допомогу від американської благодійної організації HIAS.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За програмою грошової допомоги від благодійної організації HIAS отримувати можна 2220 гривень щомісячно протягом трьох місяців. Максимальна сума виплати за цей період на одну людину становить 6660 гривень.

Звернутися по фінансову допомогу можуть не тільки люди, які втратили житло та засоби до існування внаслідок воєнних дій на зазначених територіях, але й вразливі родини ВПО. Також допомогу можуть отримати особи з інвалідністю, члени неповних сімей тощо.

Хто має право подати заявку?

На грошові виплати від благодійної організації HIAS можуть претендувати:

- Родини ВПО, переміщені протягом останніх 30 днів;

- Постраждалі від раптових обстрілів домогосподарства; родини, які втратили члена сім’ї, засоби до існування (пошкоджений/втрачений магазин, ферма, худоба тощо) внаслідок проведення воєнних дій;

- Внутрішні переселенці або особи, які перемістилися понад 30 днів тому, мають дохід менший ніж 5400 гривень на особу ( за останні 3 місяці) та відповідають хоча б одному з критеріїв вразливості: мають двох або більше дітей; є особами з інвалідністю; домогосподарство ведеться однією особою (чоловіком або жінкою); є вагітними чи жінками з дітьми віком до 2 років; мають осіб похилого віку (55+ років) у родині.

Де можна оформити заявку?

Харківська область. м. Чугуїв, вул. Гвардійська, 20 (приміщення школи №1). Графік роботи: будні дні з 08:00 до 18:00.

Адреси та розклад роботи мобільних груп по Харківській області можна відстежувати в телеграм каналі.

Для отримання консультацій звертайтеся на гарячу лінію за номером: 0-800-750-104.