Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОВА пройшла зустріч із представниками Литовської Республіки

У Харківській ОВА пройшла зустріч із представниками Литовської Республіки

Сьогодні на Харківщині з офіційним візитом перебуває Віце-спікер Сеймасу Литовської Республіки Паулюс Саударгас та Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.

Поточну ситуацію в регіоні, а також можливості допомоги у відновленні Харківщини з делегатами обговорив заступник начальника ХОВА Роман Семенуха.

“У Харківській області деокуповано близько 500 населених пунктів. І сьогодні вся діяльність обласної військової адміністрації, крім поточної допомоги ЗСУ, насамперед зосереджена на відновленні життя на звільнених територіях”, - зазначив Роман Семенуха.

Він також зауважив, що невдовзі в деокупованих громадах має знову з’явитися електропостачання. Проте залишається ще багато нагальних питань. Найголовніші з них - це розмінування територій, на яких відбувалися бойові дії, та відновлення решти інфраструктури.

Заступник начальника ХОВА подякував за ту підтримку, яку Литовська Республіка надає Україні, і зокрема Харківщині, з перших тижнів повномасштабного вторгнення рф. Роман Семенуха запропонував делегатам розглянути співпрацю у допомозі від литовських міст окремим населеним пунктам Харківської області.

За його словами, міста і селища Харківщини зараз дуже потребують нового транспорту для критичних служб на заміну тому, що викрали росіяни, а також необхідні генератори, продукти та теплі речі для вимушених переселенців.

“Підтримуємо думку стосовно міст-партнерів. Ми будуємо таку мережу, яка має включати не тільки великі, але і маленькі міста, - сказав Віце-спікер Сеймасу Литовської Республіки Паулюс Саударгас. - Ми з вам маємо тісні стосунки і матимемо їх в майбутньому, тож хочемо просувати Україну і в геополітичному сенсі та надавати дипломатичну підтримку”.

Крім цього делегати наголосили, що захоплюються тим, як область захищає свої території, та хотіли б більше дізнатися про досвід оборони Харкова, щоб убезпечити таким чином і свої прикордонні міста.
 

Теги