Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Волонтери і співробітники Червоного Хреста за час повномасштабного вторгнення рф надали допомогу більш ніж мільйону людей

Волонтери і співробітники Червоного Хреста за час повномасштабного вторгнення рф надали допомогу більш ніж мільйону людей

Брифінг Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України відбувся 2 вересня.

У заході взяв участь заступник начальника ХОВА Роман Семенуха. Він вручив волонтерам відзнаки від Харківської обладміністрації.

«Ми висловлюємо вдячність всім волонтерам та працівникам Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за відданість справі та стійкість до будь-яких викликів. У тісній співпраці та координації ХОВА з представниками Червоного Хреста ми спрямовували гуманітарну допомогу в десятки населених пунктів Харківщини», – зазначив Роман Семенуха.

Загалом разом з обладміністрацією  інструктори Харківської обласної організації Червоного Хреста України провели курси з першої допомоги та мінної безпеки, де взяли участь більш ніж 5000 осіб.

Під час брифінгу обговорили подальше надання гуманітарної допомоги, діяльність загону швидкого реагування, евакуацію населення та популяризацію першої допомоги. Також волонтери розповіли про першу психологічну допомогу та психосоціальну підтримку населення, важливість навчання мінної безпеки, необхідність донорства та еко-свідомість.

Як повідомив голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Башкіров, за період з 25 лютого і до сьогодні їхня спільнота надала допомогу понад 1 млн людей.

«Лише за напрямком допомоги цивільному населенню, а саме: передача продовольчих наборів, гігієнічних засобів, медпрепаратів – надали підтримку більш 1 млн 350 осіб. І це була неодноразова допомога одній людині. Загалом наш кол-центр приймав 2000 дзвінків вдень, а встигали зробити 1200 виїздів з розвезення продуктів», – розповів Костянтин Башкіров.

Протягом повномасштабного вторгнення рф на територію України  Харківською обласною організацією Товариства Червоного Хреста надано психосоціальну підтримку більш ніж 2000 ВПО та дітям. За кордон евакуйовано та розміщено 65 дітей з інвалідністю та понад 100 людей з інклюзією.

Більше фото дивіться в галереї.