Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область отримала нову партію вакцини від коронавірусу

Харківська область отримала нову партію вакцини від коронавірусу

В область надійшло 14 тисяч доз вакцини Comirnaty Tris від Pfizer.

Також очікується більше 6 тисяч доз вакцини Janssen.

Крім того, на сьогодні регіон у достатній кількості забезпечений вакциною CoronaVac. 

«У Харкові можна щепитися в поліклініках, в області – в інших медичних установах. Можна отримати як першу чи другу дозу, так і бустерну або додаткову», – повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов.  

Він зазначив, що технічна можливість внесення нової вакцини Comirnaty Tris до Електронної системи охорони здоров‘я і завантаження оновлених ковід-сертифікатів у «Дія» стане можливим з наступного тижня.

Також директор Департаменту розповів, що в Україні зараз переважають різновиди штаму «Омікрон». В Європі вже починається хвиля захворювання, тож кількість пацієнтів із коронавірусом може зрости і в нашому регіоні.

«Я нагадую, що єдиним дієвим засобом протидії хворобі є вакцинація. До речі, у мене сьогодні підійшов термін отримання бустерної дози, тому я прийшов на щеплення. В залежності від того, яка вакцина була зроблена першою, можна робити бустерну дозу як  Janssen – це векторна вакцина, так і Comirnaty Tris – це мРНК вакцина», – говорить Максим Хаустов.

За його словами, з початку вакцинальної кампанії в регіоні було зроблено приблизно 2 млн 850 тисяч щеплень, з них двома дозами – більше 1 млн 100 тисяч, решта – це бустерні та додаткові дози. Зокрема, за час бойових дій зроблено 50 тисяч щеплень, з них приблизно 40 тисяч – бустерні дози. 

Від ускладнень, спричинених COVID-19, після 24 лютого померло 20 людей.

Ознайомитися з Центрами вакцинації населення в Харківській області можна за посиланням.