Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина вдячна нашим партнерам з Організації Об'єднаних Націй за підтримку. Олег Синєгубов

Харківщина вдячна нашим партнерам з Організації Об'єднаних Націй за підтримку. Олег Синєгубов

На зустрічі обговорили питання передачі Харківській області продовольчої гуманітарної допомоги.

Також говорили про підписання меморандумів щодо продовольчої допомоги населенню Харківщини. Попри те, що на Харківщині отримали більше 700 тисяч продуктових наборів від Уряду України та від наших міжнародних партнерів, продовольча ситуація залишається непростою. Загалом область потребує щонайменше 1,9 млн продуктових наборів.

«У першу чергу допомога потрібна громадянам, які проживають у громадах, наближених до зони бойових дій. Багато населених пунктів ворог постійно обстрілює, не працюють продовольчі крамниці, немає води, газу та електрики», - сказав Олег Синєгубов.

Також з очільником Всесвітньої продовольчої програми ООН у м. Дніпро Салімом Муссою дійшли спільного бачення формату продовольчої допомоги. Це мають бути продовольчі денні набори в 3 кг та місячні набори тривалого зберігання вагою 17 кг. Також обговорили практичні аспекти доставки допомоги до кінцевого споживача.

«Для тих категорій населення, які через бойові дії втратили дохід, але проживають на території, де можливо купити продукти в магазинах, передбачена можливість отримати фінансову допомогу від ООН. Сьогодні для допомоги Україні об'єднався весь цивілізований світ. Разом ми обов'язково переможемо!», - підкреслив керівник області.