Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Гарантовані державою соціальні виплати нараховуються та сплачуються на території усієї області

Гарантовані державою соціальні виплати нараховуються та сплачуються на території усієї області

Хоча ряд управлінь соціального захисту опинилися в окупації, соцвиплати здійснюються через структури Міністерства соціальної політики України.

За даними Департаменту соціального захисту населення ХОВА, станом на 20 квітня фактично призупинили роботу управління соціального захисту населення м. Харкова, Харківської РДА, Ізюмської РДА та м. Ізюм, Куп’янської РДА та м. Куп’янськ. 

Працюють управління соціального захисту населення Богодухівської РДА, Чугуївської РДА (крім віддаленого відділу у м. Вовчанськ) та м. Чугуїв, Лозівської РДА та м. Лозова, м. Первомайський, м. Люботин, Красноградської РДА.  

"Місцеві центри надання адміністративних послуг приймають документи. Соціальні виплати призначаються діючими управліннями соціального захисту населення. Там, де управління не працюють, соціальні виплати нараховуються централізовано, через структури Міністерства соціальної політики України", - повідомили в Департаменті.

При цьому пенсійні виплати проводяться вчасно, є затримки з виплатами в населених пунктах, де припинили роботу поштові відділення. «Укрпошта» склала окремий графік фінансування та проводить виплати. 

Також у Департаменті соціального захисту населення ХОВА наголосили, що реєстрація вимушено переміщених осіб проводиться місцевими органами самоврядування та управліннями соціального захисту населення. Пільги та субсидії нараховуються і виплачуються в повному обсязі.

"Нагадуємо, що з 20 квітня запрацював додаток Дія, тепер ВПО є можливість зареєструватись за новим місцем проживання не звертаючись безпосередньо до ЦНАП та уповноважених осіб", - підкреслюють працівники соціальної сфери області.