Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Лозівському Палаці культури провели реконструкцію фасаду вперше за 40 років

У Лозівському Палаці культури провели реконструкцію фасаду вперше за 40 років

Роботи у будівлі завершили минулого року.

Цей заклад охоплює культурними послугами не тільки Лозову, а й найближчі громади – це й Близнюківська, й Первомайська. Загалом при міському Палаці культури працює багато дитячих та юнацьких гуртків, є велика глядацька зала. Також у ньому розташовується міськрайонний відділ державної реєстрації актів цивільного стану.

Реконструкцію Лозівського міського Палацу культури здійснили в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Важливо, що в закладі культури створили умови для інклюзії: встановили пандуси і ліфт.

Як зазначив голова ХОДА Олег Синєгубов, у 2022 році в межах Програми Президента «Велике будівництво» особливу увагу приділять питанню розвитку туристичного потенціалу області.

«Серед амбітних проєктів – "Зелений каркас", будівництво океанаріуму в зоні "водяний світ" КО "Харківський зоопарк". Так, першим етапом реалізації проєкту "Зелений каркас" є реконструкція Журавлівського гідропарку. Взагалі завдяки цьому проєкту всі паркові зони міста Харкова будуть об’єднані в одну мережу за допомогою зелених коридорів, пішохідних і велосипедних доріжок», – прокоментував плани на поточний рік Олег Синєгубов.

За словами заступника голови ХОДА Михайла Харнама, Лозівський міський Палац культури завжди був одним з найбільших культурних центрів у громаді.

«До реконструкції в межах Програми Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво" його понад 40 років ніхто капітально не ремонтував. Сьогодні завдяки Президентській Програмі – це сучасний культурний заклад, в якому передбачені умови для обслуговування всіх без винятку груп населення», – сказав Михайло Харнам.

Зокрема, у межах Президентської Програми було зроблено мембранне покриття покрівлі, здійснено утеплення й гідроізоляцію фундаменту, замінено двері.

Тренер спортивно-бальних танців Роман Соковіков наголосив, що за останні роки їхній заклад культури дуже змінився.

«Ззовні видніше, тому що зробили фасад, дах, також змінили вікна, завдяки чому в приміщеннях потеплішало. Уже стало зручніше займатися, тому що температура для тренувань повинна бути відповідною, щоб діти не перемерзали, щоб добре грілися м’язи», – розповів про поліпшення умов Роман Соковіков.

Його учень Іван Матушкін також відзначив, що в приміщеннях стало комфортніше тренуватися. Він займається спортивно-бальними танцями вже майже 10 років.

«Мені подобається, класно зробили, світліше стало і ліфт встановили гарний. Тепер набагато тепліше, адже раніше ми часто в кофтах ходили, а тепер можна й просто у футболках займатися», – поділився своїми враженнями Іван Матушкін.

Загалом на період ремонтних робіт заклад продовжував працювати і не був закритим для відвідувань.

Житель Лозової Анатолій Петрусенко теж зауважив, що відтепер Палац культури виглядає привабливіше і приймає багато відвідувачів.

«Якщо порівняти з тим, що було – це краса. Молодці всі, хто доклав зусиль для реконструкції цього закладу. Адже фактично після введення споруди в експлуатацію – це перші серйозні такі роботи», – прокоментував Анатолій Петрусенко.