Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

П’ять громад області отримають експертну допомогу U-LEAD у процесі розробки стратегій розвитку

П’ять громад області отримають експертну допомогу U-LEAD у процесі розробки стратегій розвитку

До переліку цих громад потрапили Валківська, Дворічанська, Зміївська, Первомайська та Печенізька громади.

Процес стратегічного планування відбуватиметься протягом 2022 року. Про це повідомила керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Харківській області Оксана Черкас: «Наявність стратегії відкриває перед громадами ще більше можливостей для розвитку. Цей документ не тільки дає можливість провести так би мовити аудит можливостей та потреб, визначити слабкі та сильні сторони громади, а й бути більш прозорими у своїх діях та планах для потенційних інвесторів та населення. Минулого року експерти Програми надавали підтримку в процесі розробки стратегій розвитку Близнюківській та Донецькій громадам».  

За словами Оксани Черкас, обидва документи були підтримані рішеннями сесій рад наприкінці грудня 2021 року та розраховані до 2027 року.

Близнюківська громада запланувала втілити у життя приблизно 50 проєктів протягом наступних 3 років, серед яких: створення підприємства з переробки відходів, вироблення щепи; модернізація систем вуличного освітлення; облаштування публічних бібліотек; створення центрів безпеки громадян тощо.

Громада згідно з стратегічними цілями планує працювати над підвищенням своєї конкурентної спроможності, покращенням якості життя населення та над ефективним управлінням громадою.

Донецька громада поставила собі за мету до 2027 року забезпечити високу якість життя населення, чисте навколишнє середовище та ресурсоефективність та працювати над стійким економічним зростанням громади.

Стратегія передбачає втілення понад 45 проєктів за 3 наступні роки, серед них: створення ЦНАПу; реконструкція очисних споруд; розширення полігону ТПВ та встановлення лінії для сортування вторинної сировини; розвиток сучасних форм кооперації; підвищення туристичної привабливості громади тощо.

«Стратегічне планування – процес, який триває безперервно, оскільки наше життя динамічно змінюється, перед громадами постають нові виклики, які вимагають ухвалення певних управлінських рішень. Стратегія розвитку – це не абстракті плани, не втіливши в життя які, ми зможемо сказати: «Вибачте, у нас не вийшло!». Це – чіткий алгоритм дій, побудований на глибокому аналізі наших ресурсів та потреб. Дякую мешканцям громади за участь у розробці документу, а також експертам «U-LEAD з Європою» за надання консультаційних послуг з питань стратегічного планування», – зазначив Близнюківський селищний голова Геннадій Король.

Детальніше зі стратегією Близнюківської селищної громади можна ознайомитися за посиланням.

«Для того, щоб забезпечити рівномірний розвиток в усіх населених пунктах громади, необхідно активно розвивати та запроваджувати стратегічний підхід до планування територіального розвитку. Саме тому з початку 2021 року було ухвалено рішення про розробку Стратегії розвитку на період до 2027 року. Хочу висловити подяку експертам U-LEAD за консультативну підтримку процесу розробки та всім, хто долучився до створення стратегічно важливого документу, який дозволить мати нам чіткий вектор руху нашої громади до кращого майбутнього», – наголосив Донецький селищний голова Анатолій Наздрачов.

Стратегія Донецької селищної громади.