Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова Харківської ОДА зустрів міністрів Чехії, Австрії та Словаччини

Голова Харківської ОДА зустрів міністрів Чехії, Австрії та Словаччини

Офіційні особи прибули до України з робочим візитом.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов зустрів делегацію на Харківщині, зокрема - Міністра закордонних справ Чеської Республіки Яна Ліпавського, Федерального Міністра європейських, інтеграційних та закордонних справ Республіки Австрія Александра Шалленберга та Міністра закордонних і європейських справ Словацької Республіки Івана Корчока.

Як повідомляють на сайті Міністерства закордонних справ, спільний візит до України здійснено на запрошення Міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Перший в історії візит глав зовнішньополітичних відомств країн Славковського формату має на меті продемонструвати солідарність з нашою державою на тлі агресивних дій Російської Федерації.

Дмитро Кулеба та його чеський, австрійський та словацький колеги проведуть переговори, ключовими темами яких стане подальша підтримка України в протидії російській агресії, втілення комплексного пакету стримування РФ, зміцнення безпекової взаємодії, підтримка економічної та фінансової стабільності нашої держави. 

Міністри Славковського формату також планують відвідати зону проведення Операції Об’єднаних сил, де ознайомляться з актуальною безпековою ситуацією в зоні російсько-українського збройного конфлікту.