Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання взаємодії громад області і НСЗУ обговорили під час круглого столу

Питання взаємодії громад області і НСЗУ обговорили під час круглого столу

У заході, що відбувся 4 лютого, взяли участь представники керівного складу ХОДА, НСЗУ та громад Харківщини.

Заступник голови ХОДА, який курує медичну галузь Харківщини, - Михайло Черняк зазначив, що наразі у взаємовідносинах НСЗУ й медичних підприємств області можна спостерігати рух уперед: збільшується фінансування та кількість пакетів послуг.

«Усе це свідчить про те, що система охорони здоров'я розвивається – з’являються нові можливості, підсилюється матеріально-технічна база, лікарні поповнюють фахові кадри. З одного боку ми маємо жорсткіші вимоги до лікарень, водночас це механізм, певний інструмент для підвищення якості меддопомоги, яка надається пацієнтам», - зазначає Михайло Черняк.

Він також зауважив, що наразі вагоме значення для розвитку лікувального закладу має постать очільника лікарні, який повинен рухатися в руслі сучасних норм та бути ефективним менеджером.

Про взаємодію Національної служби здоров'я України, органів державної влади та місцевого самоврядування говорила очільниця Служби Наталія Гусак.

«У нас із вами єдина ціль – зберегти здоров'я та життя наших людей. Людина, яка потрапляє до вашого надавача, має відчувати, що за неї вже заплатили, що держава в межах Програми медичних гарантій формує ті тарифи, які дозволяють надати якісну медичну допомогу», - сказала Наталія Гусак.

Під час круглого столу обговорили актуальні господарські питання власників медустанов - громад і питання взаємодії між органами влади та медичними установами.