Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання національно-патріотичного виховання дітей та молоді

У ХОДА обговорили питання національно-патріотичного виховання дітей та молоді

Засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при ХОДА відбулось 2 лютого.

Присутні обговорили нову редакцію Типового положення про координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при місцевій державній адміністрації, згідно з якою буде змінено Положення відповідної ради при ХОДА.

«Щодо основних змін, які будуть стосуватися роботи, по-перше, наскільки часто будемо збиратися. За новою редакцією – не рідше, ніж раз на 3 місяці, можна частіше, за необхідністю. Наприклад, якщо виникнуть якісь термінові питання, то за типовим положенням пропонується такий варіант як онлайн-засідання», – розповів заступник начальника Управління у справах молоді та спорту ХОДА – начальник відділу з молодіжної політики та оздоровлення дітей Едуард Павленко. 

Також під час засідання розглянули новий склад редакції, адже після зміни типового положення, необхідно заново обирати учасників координаційної ради.

Зокрема, затвердили логотип координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при ХОДА.

«Цей логотип багато хто впізнає, адже за основу ми взяли логотип відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту. Змінили тільки технічні моменти – це написи. Взагалі ці символи погоджені на національному рівні всіма структурами, тому ми керувалися саме ними», – зазначив Едуард Павленко.

Завдяки обраному логотипові координаційна рада зможе створити власний бланк та сторінку у соцмережі, що допоможе активніше висвітлювати проведені засідання і роботу за всіма напрямками.

Окрім цього, обговорили підготовку до вишколів цього року та проведення національно-патріотичних заходів на території Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конева». Однією з пропозицій було активізування Головного штабу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 

Також розглянули можливість проведення у школах уроків безпеки та забезпечення з цього приводу інформаційної підтримки.

Під час засідання наголосили на потребі культурного виховання дітей та молоді, зокрема - організації в Сковородинівці заходів до 300-річчя філософа Григорія Сковороди.