Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівників сфери соціального захисту населення, які працюють у громадах, навчать і перевірять на фаховість

Працівників сфери соціального захисту населення, які працюють у громадах, навчать і перевірять на фаховість

Про надання житлових субсидій на опалювальний період 2021-2022 року йшлося під час апаратної наради під керівництвом голови ХОДА Олега Синєгубова.

Так, за даними директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги, наразі житлову субсидію в області отримують майже 206 тисяч сімей, або 23 % від загальної кількості домогосподарств. У 2021 році на ці цілі з державного бюджету спрямовано Харківській області 2 млрд 342 млн грн.

«За чисельністю домогосподарств, які отримують субсидію, Харківська область посідає друге місце в Україні після Дніпропетровської. У порівняні з аналогічним періодом минулого року кількість отримувачів зменшилась на 16 тисяч сімей. Основною причиною цього вважаю посилення адресності надання субсидії, запроваджене урядом з травня 2021 року», - зауважив Юрій Шпарага.

Також директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА звернувся до голів районних державних адміністрацій з проханням під час розподілу коштів передбачити видатки на матеріально-технічне забезпечення управлінь соціального захисту населення РДА.  

«Також прошу тримати на контролі рівень заробітної плати працівників управлінь, щоб не допустити відтоку кваліфікованих кадрів, зважаючи на те, що управління соцзахисту РДА - це єдина юридична особа публічного права в структурах районних державних адміністрацій, що виконує функцію держави із соціального захисту населення, призначає та виплачує всі гарантовані державою виплати громадянам», - наголосив Юрій Шпарага.

Олег Синєгубов підкреслив, що важливим є питання роботи й структурних одиниць соцзахисту в територіальних громадах.

«Слід провести зріз щодо фаховості працівників соціального захисту населення в ТГ», - зазначив голова ХОДА.

За даними Юрія Шпараги, наразі центр соціальних служб розробив програму для проведення навчань соціальних працівників громад, складено відповідні графіки.