Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Попередження про погіршення погодних умов

Попередження про погіршення погодних умов

Жителям Харківщини рекомендується обмежити поїздки особистим автотранспортом на велику відстань через погіршення погодних умов.

За прогнозом синоптиків по області очікуються опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу, на дорогах місцями ожеледиця.

Так, 31 грудня (п’ятниця) - хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів. Вдень невеликий сніг. Місцями туман, слабка ожеледь. Вітер південно — західний, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі -6°С -11°С, вдень 0°С -5°С.

1 січня (субота) - хмарна погода. Вночі невеликий сніг, мокрий сніг. Вдень очікується мокрий сніг та дощ, який йтиме майже до вечора. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно — західний, 7 — 12 м/с. Температура повітря вночі -1°С -6°С, вдень від -3°С до +2°С.

2 січня (неділя) - хмарна погода. Вночі очікується дрібний дощ зі снігом, якому вранці на зміну прийде сніг. У другій половині дня опадів не передбачається. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний, 7 — 12 м/с, пориви 15 — 20 м/с. Температура повітря протягом доби +1°С -8°С.

3 січня ( понеділок) - хмарна погода. У другій половині дня очікується сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південний, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі -5°С -10°С, вдень -3°С -8°С.

Для оперативного реагування на будь-які випадки ускладнення руху автошляхами державного значення при Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини, здійснюється постійний моніторинг стану дорожнього покриття, у т.ч. за допомогою камер відеоспостереження, що встановлені понад автошляхами.

«Увага, за таких погодних умов, як коливання температурних показників через "0°С" та опадами, на дорогах області може утворюватися ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху і зменшить керованість автомобілем! З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтесь від ризикованих маневрувань. Не порушуйте ПДР, зокрема швидкісного режиму, дистанції та інтервалу. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху!» - повідомили в САД.

У випадку різкого погіршення погодних умов, водії та перевізники можуть відстоятися на стоянках та місцях відстою для транспортних засобів, які нанесені на Google мапі.

В разі ускладнення руху - телефонуйте диспетчеру за номером 0573368344 (цілодобово).