Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Козачій Лопані реконструюють амбулаторію

У Козачій Лопані реконструюють амбулаторію

Під час робочого візиту до Дергачівської громади заступник голови ХОДА Михайло Харнам перевірив стан об’єктів, які потребують ремонтних робіт.

Так, Михайло Харнам відвідав амбулаторію загальної практики сімейної медицини в смт Козача Лопань, де вже стартували роботи з комплексного відновлення одного з приміщень.

В амбулаторії, де нині здійснюють змішаний прийом людей різної вікової категорії, планують організувати окреме приміщення виключно для дітей. Для цього амбулаторію розділять на дві зони. З одного боку – патронаж та вакцинація здорової малечі, з іншої – огляд та призначення лікування хворим дітям.

«Щоб реалізувати задумане, у приміщенні вже розпочато демонтаж старих інженерних мереж та перепланування. Наступним етапом буде заміна електропроводки, каналізації, добудова санвузла, встановлення душової кабіни та косметичний ремонт кабінетів», - повідомив Михайло Харнам.

Паралельно замінять вікна й двері, а також проведуть утеплення приміщення, фасадні роботи та ремонт покрівлі, створять дві вхідні групи. При реконструкції врахують усі вимоги доступності та інклюзії.

В оновленому приміщенні амбулаторії буде нова маніпуляційна, де прийом проводитимуть лікарі-педіатри.

Також під час поїздки Дергачівщиною заступник голови ХОДА побував у Козачолопанському ліцеї та Дергачівському закладі дошкільної освіти комбінованого типу №3 «Сонечко». Обидва освітні об’єкти потребують значних капітальних вкладень. У дитсадку ремонт уже розпочали - із заміни санвузлів, які були в жахливому стані. Зараз проводять заміну всієї каналізаційної системи та проводки. Облаштовують стіни та підлогу, встановлюють сантехніку.