Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У межах Програми Президента «Велике будівництво» на Харківщині створять лікарняний хаб

У межах Програми Президента «Велике будівництво» на Харківщині створять лікарняний хаб

Про це під час брифінгу після сесії Харківської обласної ради 21 грудня повідомив керівник ХОДА Олександр Скакун.

Коментуючи затверджений депутатами обласний бюджет на 2022 рік, Олександр Скакун відзначив, що в цьому документі враховані всі важливі напрямки. 

«Ми підтримали заклади охорони здоров’я, наших театралів, заклади культури, дорожнє будівництво тощо. Щодо будівництва – ми заклали дуже багато грошей на проєктно-кошторисну документацію. Наша філософія полягає в тому, що ми, закладаючи гроші на ПКД, можемо потім захищати проєкти в Києві й отримувати державні гроші на великі інфраструктурні об’єкти», – сказав Олександр Скакун. 

Так, наступного року планують побудувати стадіон в П’ятихатках, оновити олімпійську базу на ХТЗ, та побудувати стадіон біля готелю «Мир», який належить ХНУ імені В. Н. Каразіна. 

«Університет Каразіна також бере участь у фінансуванні саме ПКД, – розповів очільник ХОДА. – Також хочемо побудувати стадіони в області – наприклад, у Краснограді. Безумовно, приділяємо увагу системі охорони здоров’я. Cкоро маємо закінчити дитячу лікарню на вулиці Клочківській – це буде дуже функціональна і гарна лікарня». 

Окрім цього, Олександр Скакун проанонсував початок масштабного проєкту в межах Програми Президента України «Велике будівництво» – проєкту з реконструкції обласної лікарні на вулиці Трінклера. 

«Ми будемо реконструювати не тільки ті приміщення лікарні, які є, але й будуватимемо нові. Усе це з’єднаємо в єдиний лікарняний хаб. Навіть хочемо встановити майданчик для гелікоптера і ще там плануємо великий центр розвитку сім’ї – генетичний центр. Оскільки це буде велика лікарня, то є думка перейменувати її в університетську. Поруч є медуніверситет, тому було б вдалим поєднання науки та практики», – додав Олександр Скакун. 

Також на території ОКЛ хочуть побудувати підземні паркінги для комфорту пацієнтів і їхніх родичів. 

«Звичайно, буде й зелений парк на території цієї лікарні. Найголовніше, що в проєкті беруть участь усі наші лікарі Харківщини, які готували до нього технічне завдання. Безумовно, лікарня повинна бути комфортною, але найголовніше, що там мають робити – надавати якісні медичні послуги. Ми приділяємо цьому дуже велику увагу і радіємо, що Президент та Кабінет Міністрів націлені на підвищення заробітних плат для лікарів», – додав керівник ХОДА.