Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 19 грудня розпочалася кампанія щодо впровадження Програми «єПідтримка»

З 19 грудня розпочалася кампанія щодо впровадження Програми «єПідтримка»

Завдяки застосунку «Дія» громадяни, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19, можуть отримати тисячу гривень на свій цифровий рахунок.

Про це повідомив під час брифінгу в.о. директора Департаменту цифрової трансформації регіону ХОДА Артем Ткаченко. 

За його словами кількість користувачів «Дія» збільшується з кожним днем – більше 50 тисяч українців завантажують собі цей застосунок щодня. Цифровий рахунок можна отримати в 5 банках: А-банк, Альфа-банк, Monobank, Приватбанк та Укргазбанк. 

«Відучора почалася офіційна кампанія щодо програми «є-Підтримка», і кожен громадянин, який пройшов повний курс вакцинації, може отримати тисячу гривень на свій цифровий рахунок. З технічного боку ця ініціатива реалізується за допомогою застосунку «Дія» і виключно через застосунок», – сказав Артем Ткаченко.

В.о. диктора Департаменту цифрової трансформації регіону ХОДА зауважив, що з моменту надходження коштів на особові рахунки громадян у них буде 4 місяця, щоб їх витратити.

«Нагадаю, що є такі варіанти їхнього використання: для купівлі квитків у кінотеатри, театри, музеї, залізничні квитки, також задіяні авіаперевезення й можлива купівля книжок. Наразі вже 3 млн українців скористалися цією послугою, гадаю, що ця цифра буде з кожним  днем збільшуватися на декілька тисяч», – заявив Артем Ткаченко.

Він підкреслив, що перший етап, коли можна подати заявку на отримання тисячі гривень, триватиме з 19 по 29 грудня. Наступні етапи будуть визначені вже в новому році, адже цей проєкт триватиме до кінця 2022 року. Загалом Артем Ткаченко називає цей проєкт новаторським та сучасним, підкреслюючи, що аналогів йому немає у світі. 

«Тут задіяні як банки, так і представники бізнесу, а також громадяни, поєднуються між собою декілька реєстрів та надаються кошти зі спецфонду з казначейського рахунку кожному мешканцю України. Такого у світі ніде ще не було запроваджено», – підкреслив Артем Ткаченко.

Він також нагадав, що на Харківщині створено 50 точок команд підтримки «Дія», де кожен громадянин може прийти і отримати консультацію. Тут йому допоможуть встановити застосунок, розкажуть, як підтягнути ковід-сертифікат чи отримати тисячу гривень. Вони діють на базі 46 ЦНАПів області і 3 центрів масової вакцинації: вул. Пушкінська, 2-А, в ТРЦ «Нікольський», Полтавський Шлях, 56, та в Північному корпусі університету ім. В.Н. Каразіна. Також така допомога можлива в Центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес.Харків.