Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Євроуспіхи регіонів. Як їх бачать місцеві можновладці?»

«Євроуспіхи регіонів. Як їх бачать місцеві можновладці?»

Дослідження «Євроуспіхи українських регіонів» стало свого роду продовженням іншого масштабного проєкту Центру «Нова Європа» «Євромапа».

«Євромапа» має на меті порівняти у динаміці, як регіони України впроваджують найкращі європейські практики у 9 різних сферах, що варіюються від економіки до освіти та культури, від інфраструктури до гендерної рівності. З цією метою оцінюють поступ регіонів за майже 50 різними індикаторами – методологією, яку Центр «Нова Європа» свого часу розробив спільно з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Збір даних відбувається шляхом комунікації з обласними державними адміністраціями (ОДА), яким надсилається відповідний запит.

За три роки проведення такого дослідження аналітики «Нової Європи» зрозуміли, що «Євромапа», яка є кількісним дослідженням, не дає змоги побачити загальну картину у ширшій перспективі – кількісні показники не завжди відображають якісні зміни на місцях та не дають змоги виміряти вплив того чи іншого індикатора на регіон або на конкретну громаду. 

З огляду на це, постала необхідність отримати зворотній зв’язок з регіонів – зрозуміти, що розуміють під європейською інтеграцією місцеві можновладці, що на їх думку буде свідченням «успішної євроінтеграції», та чи суттєво відрізняється їх бачення цих питань від бачення у Києві. З цією метою Центр «Нова Європа» ініціював нове якісне дослідження «Євроуспіхи українських регіонів», що має на меті дослідити найбільш показові приклади вдалої євроінтеграції та стимулювати локальних можновладців надалі досліджувати це питання.