Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зшиваючи Україну: до Харкова прибув перший «Слобожанський експрес»

Зшиваючи Україну: до Харкова прибув перший «Слобожанський експрес»

18 грудня на Південному вокзалі в Харкові керівники Харківської, Сумської та Луганської ОДА підписали меморандум про взаємодію з АТ «Укрзалізниця» - у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Учасники заходу також разом зустріли сучасний швидкісний потяг – «Слобожанський експрес», - який поєднає три регіони.

«Я дуже дякую керівництву «Укрзалізниці» за те, що вони з нами разом готові розвивати та розвивають Слобожанщину. Ми маємо  ще дуже багато амбітних планів. Наразі на наступний рік ми хочемо реалізувати проєкт «Сіті-експрес», який з’єднає Харків з невеликими та середніми містами в нашому регіоні. Вірю в те, що ми як одна велика команда зробимо ще дуже багато класних справ, і люди оцінять нашу спільну роботу», - відзначив під час заходу керівник Харківської ОДА Олександр Скакун.

Він також акцентував на тому, що запуск «Слобожанського експресу», який поєднує Попасну на Луганщині з Харковом, вкладається у філософію розвитку інфраструктури в прикордонних регіонах, та працює на стратегію «зшити Україну».

«Слобожанський експрес» - це новий поїзд від Крюківського вагоно-ремонтного заводу у складі 3 вагонів на 170 місць із сучасним інтер’єром. Він дозволяє подорожувати швидко та комфорто, а також відповідає всім вимогам інклюзії та безбар’єрності.

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін відзначив, що потяг курсуватиме маршрутом Попасна – Харків – Суми – Ворожба.

«Це вже другий регіональний  експрес, який ми запускаємо цієї осені. І це один із тих самих потягів, який Президент приймав на залізниці місяць тому в рамках програми «Велике будівництво», яка вже прийшла на залізницю. Це сучасний вітчизняний дизель-потяг, такий уже їздить на маршруті Ізмаїл – Одеса, тепер він поїде на Слобожанщині, й у нас ще є ще один такий потяг, який ми запустимо до кінця цього року», - розповів Олександр Камишін.

Голова Сумської ОДА Дмитро Живицький  повідомив, що у межах міжрегіональної співпраці попереду – багато планів.

«Ми розуміємо, що є співробітництво міжрегіональне, між обласними адміністраціями, обласними радами, є співробітництво із «Укрзалізницею» в нас. Попереду багато різних планів, нам ще потрібно електрифікувати ділянку між Ворожбою та Харковом. Надалі ми будемо продовжувати покращувати залізничне сполучення в Україні»,  - запевнив Дмитро Живицький.

Тільки початком тісної взаємодії назвав сьогоднішню подію й т.в.о. голови Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Олексій Смирнов.

«Наші громадяни, саме східних, віддалених куточків нашої країни можуть, ми переконалися, безпечно, швидко та комфортно добратися до Харківщини. Я думаю, що це тільки початок тісної взаємодії.  У нас теж амбітні плани. Плани електрифікації, плани з’єднати віддалені куточки нашої області. Я впевнений, що такою професійною командою нам усе вдасться», - сказав Олександр Смирнов.

«Завдяки «Східному експресу» доїхати сьогодні з Луганщини до Сумщини або до Харкова становиться й комфортніше, і швидше. Але це не тільки про час і комфорт. Ми об’єднуємо Східну Україну, ми зближуємо людей», - додав присутній на заході народний депутат Олексій Красов.

У штатному режимі потяг №887 Харків – Попасна курсуватиме з 19 грудня - щоденно, крім середи. Відправлення із Харкова – о 17:33, прибуття в Попасну – 22:53. Із 20 грудня експрес курсуватиме щоденно, крім четверга. Відправлення з Попасної – о 03:48, прибуття до Харкова – 8:48. Поїзд 885/886 Ворожба – Харків буде курсувати з 21 грудня щодня, крім середи. Відправлення з Ворожби – о 13:19, прибуття до Харкова – 17:04. У зворотному напрямку: відправлення з Харкова –  о 09:05, прибуття до Ворожби – 12:30.