Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рятувальники Харківщини отримали нове спорядження

Рятувальники Харківщини отримали нове спорядження

Коштом обласного бюджету для ДСНС придбали апарати підвищеного терміну дії зі стисненим повітрям, комплекти захисного одягу, пожежні рукави та паливно-мастильні матеріали.

«Влада робить все можливе для покращення матеріально-технічного стану пожежно-рятувальних частин. Користуючись цим обладнанням, ви зможете діяти більш оперативно, а головне – щоб рятуючи життя інших людей, ви самі були захищені, – звернувся до співробітників ГУ ДСНС України в Харківській області керівник Харківської ОДА Олександр Скакун. – Ми розуміємо, що сьогоднішня допомога – це мала крапля від того, що ми повинні як влада для вас зробити. Але на наступний рік будемо закладати в бюджет більші суми, щоб закупати необхідне для вас обладнання».

Олександр Скакун також подякував рятувальникам за професійність та особливо відзначив їхню превентивну роботу щодо недопущення пожеж у лісах Харківщини в 2021 році.

Начальник ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв подякував Олександру Скакуну та керівництву Харківської облради за розуміння проблем служби.

«Сьогодні нам були передані деякі види пожежено-рятувального озброєння, захисного спорядження, пожежні рукави, паливно-мастильні матеріали. Зазначу, що на цей час держава радикально поміняла підхід до потреб пожежно-рятувальної служби», – сказав Олександр Волобуєв.

Зокрема, від відзначив, що 17 одиниць дихальних апаратів підвищеного терміну дії зі стисненим повітрям Drager PSS 4000 допоможуть рятувальникам діяти на складних пожежах, зокрема –  об’єктах метрополітену. Захисний одяг відповідає європейському рівню, а сучасні пожежні рукави здатні витримувати високий тиск і не прогорати.

Директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Іван Сокол нагадав, що для закупівлі паливно-мастильних матеріалів та іншого обладнання із обласного бюджету було виділено 3 млн грн.

«ХОДА також розроблює та впроваджує програми цивільного захисту, в яких передбачено виділення коштів і забезпечення матеріального резерву, зокрема й для ДСНС. Цими програмами передбачена тісна співпраця з органами державної влади і органами місцевого самоврядування», – уточнив Іван Сокол.