Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час проведення святкових масових заходів на Харківщині будуть дотримуватися карантинні обмеження

Під час проведення святкових масових заходів на Харківщині будуть дотримуватися карантинні обмеження

Які ще заходи безпеки під час Різдвяних та Новорічних свят будуть впроваджуватися в регіоні, обговорили 12 грудня під час брифінгу.

Зокрема, як зазначив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Іван Сокол, під час святкових заходів підрозділи цивільного захисту органів місцевого самоуправління та державних адміністрацій так само як і органи поліції та ДСНС будуть працювати в посиленому режимі.

Як наголосив директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максим Хаустов, наразі в регіоні діють карантинні обмеження «жовтої» зони.

«Вимоги до проведення масових заходів це або наявність ПЛР- тестів, або сертифікату щодо вакцинації в електронній (в застосунку «Дія»), або паперовій формі. Якщо в паперовій формі, то варто мати й посвідчення особи», – розповів Максим Хаустов.

За даними начальника управління превентивної діяльності  ГУНП в Харківській області полковника поліції Сергія Бірбасова, працівники поліції вже провели зустрічі та наради з організаторами масових заходів з метою забезпечення публічного порядку та безпеки громадян.

«Особовий склад націлений на якісне виконання своїх обов’язків, дотримання дисципліни та законності, недопущення порушення карантинних норм під час проведення масових заходів. З метою попередження скоєння терористичних та  диверсійних актів будуть обстежені місця проведення заходів задля виявлення підозрілих предметів, також передбачено створення слідчо-оперативних груп та оперативних резервів», – повідомив Сергій Бірбасов.

Також учасники брифінгу наголосили на дотриманні громадянами протипожежних заходів.

«Хочеться звернутися до мешканців регіону й зауважити, що ваша безпека та здоров’я – саме ваших руках, потрібно дотримуватися правил протипожежної безпеки», – сказав Іван Сокол.

Зокрема, він повідомив, що найбільше людей під час свят травмуються від неправильного використання піротехнічних виробів, а пожежі часто трапляються через нехтування протипожежними правилами.

Так, начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Харківській області Сергій Колосовський закликав громадян використовувати гірлянди та піротехнічні вироби, які мають сертифікати.

«Завжди користуватися інструкцією, де вказано технічні характеристики щодо використання й зберігання піротехнічного виробу, дата виготовлення, радіус дії піротехнічного виробу – відповідне маркування повинне бути на коробці», – підкреслив Сергій Колосовський.

Він також зауважив, що, згідно з законодавством, бенгальськими вогнями можуть користуватися діти від 12 року, петарди дозволено продавати особам від 16 років і салютні установки – від 18 років.