Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун з правоохоронцями обговорив законність пасажирських перевезень

Олександр Скакун з правоохоронцями обговорив законність пасажирських перевезень

13 грудня під керівництвом очільника ХОДА Олександра Скакуна пройшла нарада з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, керівництвом Нацполіції Харківської області та Патрульної поліції.

На нараді розглядалося питання щодо недопущення на території області нелегальних перевезень. 

«Зараз у фокусі уваги влади, правоохоронців та громадськості – посилення профілактики ДТП в Харківській області. І важлива складова цього процесу – це контроль за транспортними перевезеннями. Нещодавня трагедія на Чернігівщині, де в ДТП загинуло 13 осіб, – тому доказ. Серед головних завдань у цьому напрямку – боротьба з нелегальними перевізниками. Це не тільки питання дотримання законності, але й безпеки наших громадян», – наголосив Олександр Скакун.

Під час наради, зокрема, обговорили забезпечення законності пасажирських перевезень на трьох маршрутах області, де перевізник працює на незаконних умовах.

«Першочергову увагу приділяємо найбільш навантаженим маршрутам з великих населених пунктів, як-от: Харків – Пісочин, Харків – Люботин та Харків – Солоницівка», – зазначив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов.

Олександр Скакун наголосив, що на виконання рішень регіональної комісії з питань ТЕБ та НС правоохоронні органи спільно з Укртрансбезпекою мають вжити вичерпні заходи та підвищити вимоги до перевізників щодо забезпечення безпеки дорожнього руху та пасажирських перевезень.

«Уже не раз зустрічалися з вами з приводу цих проблемних маршрутів. Ми говоримо сьогодні про те, щоб там відбувалися законні перевезення. Потрібно забезпечити можливість надання послуг тому перевізникові, який виграв конкурс. Необхідно розібратися зі всіма скаргами, які надходять від населення щодо скупчення автобусів. Якщо навіть штрафи не допомагають, то можливо потрібно прорахувати механізм вилучення транспортних засобів. Нам потрібні більш рішучі дії», – наголосив Олександр Скакун.