Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом ФРН в Україні Анкою Фельдгузен

Олександр Скакун зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом ФРН в Україні Анкою Фельдгузен

Під час заходу 13 грудня обговорили суспільно-політичну та економічну ситуацію в регіоні, а також визначили майбутні напрями співпраці між Харківщиною та Німеччиною.

На початку зустрічі керівник області запевнив пані посла в тому, що соціально-політична ситуація в регіоні стабільна та контрольована. Заходи щодо контролю за кордоном проводяться спільно з Міністерством оборони, Прикордонною службою, Службою безпеки України та правоохоронними органами загалом.

«Усі ризики, які наразі маємо, зрозумілі. Ми знаємо, що робити в тій чи іншій кризовій ситуації», – сказав Олександр Скакун.

Щодо стану економічної співпраці з Німеччиною очільник області відзначив, що за результатами 2020 року ФРН посіла 1 місце серед торгівельних партнерів України в країнах Європи - це більш ніж 17% від усього обороту економіки. Керівник ХОДА наголосив, що Харківщина зацікавлена в німецьких інвестиціях, зокрема в галузях машино- та авіабудування, а також сільському господарстві та енергетиці. Для розвитку важкої промисловості регіону Харківщина зацікавлена в придбанні сучасних матеріалів та технологій.

«Ми дуже щільно працюємо із землею Північний Рейн-Вестфалія. Ми розуміємо, що нові технології та матеріали зможуть гарантувати нашим машино- та авіабудівним підприємствам, що їхня продукція буде конкурентною, технологічною продукцією, яку ми зможемо експортувати в інші країни світу», - наголосив Олександр Скакун.

У свою чергу Анка Фельдгузен підкреслила, що як країни, так і окремі регіони можуть співпрацювати в енергетичній галузі, а також у сферах зеленої енергетики та переробки сміття. Окремо розглянули можливості партнерства в сільськогосподарській сфері.

Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина у Харкові Тетяна Гавриш нагадала, що на Харківщині за допомогою Уряду Німеччини було створено Агрофудкластер, до якого нині входить 30 крупних виробників та представників переробної промисловості.

Олександр Скакун запевнив, що іноземних інвесторів на Слобожанщині він готовий супроводжувати від моменту стартапу.

«Ми можемо будувати з німецькими інвесторами спільні плани, щоб розуміти їхні прагнення та уникати ризиків. Якщо ми, як влада, будемо супроводжувати їх з самого початку, то я вважаю, що ці інвестиції будуть ефективні, а ваші інвестори будуть розуміти що тут можна працювати чесно. Саме таке завдання ми отримуємо і від Президента, і від Уряду», - розповів очільник області.