Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Маємо посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень – Михайло Черняк

Маємо посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень – Михайло Черняк

10 грудня Регіональна комісія з питань ТЕБ та НС розглянула питання виконання обмежувальних протиепідемічних заходів для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки на Харківщині та безпеки під час проведення святкових заходів з масовим перебуванням людей.

Під час засідання комісії заступник голови ХОДА Михайло Черняк наголосив на тому, що заходи контролю за дотриманням карантину в області необхідно посилити.

Михайло Черняк відзначив, що з 6 грудня в Україні діють нові норми адаптивного карантину. Зокрема, в межах «жовтої» зони карантину, в якій зараз перебуває Харківщина, для участі в масових заходах, відвідування кінотеатрів, театрів та інших закладів культури, закладів громадського харчування, спортзалів та басейнів тощо обов’язковою є наявність COVID-сертифікату, тимчасової довідки форми 063-О, сертифікату про одужання від COVID-19 або результату тесту на коронавірус. Ці вимоги мають виконуватися в усіх закладах регіону, наголосив заступник голови ХОДА.

«Є жорсткі обмеження, і ми маємо контролювати цю роботу», - підкреслив Михайло Черняк.

Також він запропонував на період новорічних та різдвяних свят збільшити кількість мобільних бригад у складі представників Держпродспоживслужби та поліції.

«Є стовідсоткова можливість на цей період збільшити кількість мобільних бригад – їх працювало приблизно 25 щодня. Треба відпрацювати це питання та підсилити цю роботу», - звернувся заступник голови ХОДА до учасників засідання.

Про роботу, що проводиться, поінформували представники ГУ Національної поліції в Харківській області, Патрульної поліції та Держпродспоживслужби.