Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА відбулось засідання Громадської ради

У Харківській ОДА відбулось засідання Громадської ради

Участь у заході взяв заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Він подякував членам Громадської ради за плідну співпрацю і підкреслив, що громадськість і представники влади в Харківській області є не опонентами, а партнерами. 

«Ми партнери. Маємо бути лише в конструктивному діалозі. Дякую за співпрацю. Бажаю всім підтримувати ті ініціативи, які є дійсно здоровими, щоб захистити людей, себе і мати можливість якомога довше співпрацювати», - зауважив Михайло Черняк. 

Зокрема, він відзначив сприяння громадського сектору в протидії пандемії коронавірусу, адже саме представники активної громадськості одними з перших зробили щеплення проти ковід і своїм прикладом допомогли переконати населення вакцинуватися. 

«Ви - активні, багато людей з вами співпрацює. Ми на вас розраховуємо в питанні вакцинації, тому що вона є єдиним дієвим засобом, який захищає життя і гарантує більш легку форму перебігу цієї хвороби. У нас наступна хвиля очікується в лютому. Саме тут роль громадськості дуже важлива – бути лідерами, доводити цю інформацію на власному прикладі», - сказав заступник голови ХОДА. 

Під час заходу Михайло Черняк вручив відзнаки Харківської облдержадміністрації голові Громадської ради при ОДА Костянтину Немічеву, секретарю Олексію Ганжуку, а також членам ради Ігорю Кульшану, Євгенії Скуратович, Євгенію Ткаченку, Роману Кушнарьову, Аюні Морозовій. 

Серед питань, що піднімали на засіданні: виконання програми з прийняття розвитку громадянського суспільства, заходи для належного функціонування поліції проти домашнього насилля, рекомендації щодо включення до складу атестаційної комісії управління Патрульної поліції Харківської області представника комітету законності та правопорядку, створення штабу оборони Харківщини, ініціативу розроблення проєкту цільової програми соціальної підтримки в Харківській області учасників АТО/ООС та інше.