Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сергій Магдисюк повідомив про напрацьовані варіанти вирішення газового питання у Вовчанській громаді

Сергій Магдисюк повідомив про напрацьовані варіанти вирішення газового питання у Вовчанській громаді

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОДА Сергій Магдисюк під час сесії облради прокоментував ситуацію із газопостачанням у Вовчанську.

Сергій Магдисюк повідомив, що Харківська ОДА тримає на контролі питання опалення населених пунктів Вовчанської громади – на випадок, якщо постачання газу буде перекрито зі сторони Російської Федерації.

Так, за кошти обласного бюджету всі об'єкти соціальної сфери колишнього Вовчанського району було переведено на альтернативне опалення. Також коштом обласного бюджету було посилено електропроводку на вводах і в під'їздах багатоквартирних будинків громади. А коштом Вовчанського районного бюджету розробили проєкт щодо будівництва газопроводу від ГРС селища Велика Бабка до Вовчанська. 

«У цьому році обласна державна адміністрація неодноразово зверталася і до Кабінету міністрів, і до Міненерго, і до РНБО щодо цієї ситуації та шляхів її вирішення. Ми не зупиняємося на тому, що зроблено, і постійно наголошуємо, що є три варіанти вирішення цієї проблеми. Державна субвенція, я вважаю, - це не дуже ефективний шлях. Насправді значно ефективніше: або оператор ГРС сам збудує газопровід, і це стане невід'ємною часткою газотранспортної системи України, або НКРЕКП знайде можливість прийняти зміни до інвестпрограми розподільчого оператора газових систем Харківської області, а саме «Харківгаз», щоб вони за ці кошти збудували цей газопровід», - повідомив Сергій Магдисюк.